HOZZÁVALÓK
A burgonyagombócokhoz:
700 g burgonya
200 g liszt
1 db tojás
10 g vaj
1 ek olaj
só
A mézes-mustáros csirkéhez:
600 g BátGrill csirkemell filé
https://batgrillshop.hu/csirkemell-file
40 g méz
200 ml csirke alaplé
1 ek mustár
2 tk mustármag
2 tk görögszéna
1 ek keményítő
2 tk vöröshagymapor
200 ml tejszín
30 ml olaj
30 g vaj
só, bors
ÍGY KÉSZÍTJÜK
Először a köretet készítjük el. Ehhez a megmosott, megpucolt és kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és alaposan összetörjük. Miután kicsit kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat,a tojást, a lisztet és a sót. Alaposan összedolgozzuk és letakarva fél óráig pihentetjük.
Ezután gombócokat formázunk belőle és sós, lobogó vízben kifőzzük őket. Ha megfőtt, leszűrjük és kevés olajjal összekeverjük, hogy ne tapadjanak össze a gombócok.
Jöhetnek a BátGrill csirkemellek! A csirkemelleket leöblítjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt mustármaggal és a keményítővel. Ezután felforrósított olajba öntjük a mézet. Ebben a mézes olajban sütjük meg a csirkemelleket úgy, hogy többször átforgatjuk őket.
Közben elkeverjük a csirke alaplében a mustárt, a mustármagot, a hagymaport és a görögszénát.
Amikor a csirkemellek mindkét oldala szépen átsült, hozzáöntjük a fűszeres alaplevet és készre főzzük. Végezetül hozzáöntjük a tejszínt is, majd a vajat és még rottyantunk rajta egyet.
Jó étvágyat!
/forrás: streetkitchen.hu/