I RECEPT I Mézes-mustáros csirkemell burgonyagombóccal

HOZZÁVALÓK

A burgonyagombócokhoz:

700 g burgonya

200 g liszt

1 db tojás

10 g vaj

1 ek olaj

 

A mézes-mustáros csirkéhez:

600 g BátGrill csirkemell filé

https://batgrillshop.hu/csirkemell-file

40 g méz

200 ml csirke alaplé

1 ek mustár

2 tk mustármag

2 tk görögszéna

1 ek keményítő

2 tk vöröshagymapor

200 ml tejszín

30 ml olaj

30 g vaj

só, bors

 

ÍGY KÉSZÍTJÜK

Először a köretet készítjük el. Ehhez a megmosott, megpucolt és kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és alaposan összetörjük. Miután kicsit kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat,a tojást, a lisztet és a sót. Alaposan összedolgozzuk és letakarva fél óráig pihentetjük.

Ezután gombócokat formázunk belőle és sós, lobogó vízben kifőzzük őket. Ha megfőtt, leszűrjük és kevés olajjal összekeverjük, hogy ne tapadjanak össze a gombócok. 

Jöhetnek a BátGrill csirkemellek! A csirkemelleket leöblítjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt mustármaggal és a keményítővel. Ezután felforrósított olajba öntjük a mézet. Ebben a mézes olajban sütjük meg a csirkemelleket úgy, hogy többször átforgatjuk őket.

Közben elkeverjük a csirke alaplében a mustárt, a mustármagot, a hagymaport és a görögszénát.

Amikor a csirkemellek mindkét oldala szépen átsült, hozzáöntjük a fűszeres alaplevet és készre főzzük. Végezetül hozzáöntjük a tejszínt is, majd a vajat és még rottyantunk rajta egyet.

Jó étvágyat!

/forrás: streetkitchen.hu/