Ha nyár, akkor lecsó. Ha pedig további finom, egészséges alapanyagokat keresünk, akkor a BátGrill csirkemáj biztosan rajta lesz a listánkon. Nem is kérdés tehát, miért szeretjük annyira ezt a szuper egészséges, laktató lecsós csirkemáj receptet.
500 g BátGrill csirkemáj
https://batgrillshop.hu/csirkemaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 db zöldpaprika
60 ml olaj
2 tk majoránna
1 tk őrölt pirospaprika
só, bors
ÍGY KÉSZÍTJÜK:
Először átvizsgáljuk, jó alaposan megmossuk és ha szükséges megtisztítjuk a BátGrill csirkemájakat az erektől, epétől és szívtől.
Ezután a lecsós alapot készítjük el: az olaj egyik felében megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagyma gerezdeket is.
A paradicsomot leforrázzuk, hiszen így könnyebben el tudjuk távolítani a héját. A héj leszedése után cikkekre vágjuk a paradicsomokat és a hagymára tesszük. Összevágjuk a paprikát is (magház nélkül), majd ezt is a paradicsomos-hagymás alaphoz tesszük.
Egy másik serpenyőben felforrósítjuk az olaj másik felét is, amiben készre pirítjuk a natúr májat.
Forgassuk egybe a kész májat és a lecsós alapunkat és már csak a fűszerezés van hátra: só, bors, pirospaprika és majoránna. Főtt krumplival frissen tálaljuk.
Jó étvágyat!
/ Forrás: streetkitchen.hu /