| RECEPT | Tárkonyos pulykaragu leves

Most, hogy kezd hűvösebbre fordulni az idő, mi egyre inkább kívánjuk a finom raguleveseket!

 


HOZZÁVALÓK

500 g Bátgrill pulykacomb https://batgrillshop.hu/pulyka-felsocomb-file-bor-nelkul
30 g vaj
30 ml olaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g sárgarépa
100 g fehérrépa
100 g karalábé
200 g karfiol
150 g zöldborsó
1 csokor petrezselyem
2-2,5 dl víz vagy alaplé
tárkony
1-2 db babérlevél
150 ml főzőtejszín
só, bors

ÍGY KÉSZÍTSD:

Az olaj és vaj keverékén pirítsátok üvegesre a hagymát, fokhagymát! Ezután dobjátok rá a kockára vágott Bát-Grill pulykacombot és amikor már kissé megpirult, sózzátok, borsozzátok és adjátok hozzá a kockára vágott karalábét és korongokra vágott sárgarépát!
Öntsétek fel vízzel, vagy alaplével és tegyétek bele a babérleveleket, majd ízlés szerint szórjátok meg tárkonnyal!
Amikor a répa már megpuhult, akkor itt az ideje, hogy hozzáadjátok óvatosan a főzőtejszínt, a rózsáira szedett karfiolt és a zöldborsót is.
Bátran szaggathattok bele galuskát, vagy valamilyen levestésztát, de így önmagában is ínycsiklandozó lesz az eredmény! Jó étvágyat!

/ Forrás: streetkitchen.hu /