Sokan ódzkodnak attól, hogy pulykanyakból készítsenek levest, mert úgy gondolják, kevés hús van rajta. Emiatt azonban nem kell aggódni! Ha megfelelően készítjük el, akkor ráadásul teljesen leolvad a hús a csontokról. Mennyei!
HOZZÁVALÓK:
6 db BátGrill pulykanyak
https://batgrillshop.hu/pulykanyak
3-3 szál répa és fehérrépa
1/2 zellergumó
1 közepes karalábé
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
egész bors és só ízlés szerint
ÍGY KÉSZÍTJÜK:
Alaposan megmossuk a pulykanyakakat, ha szükséges meg is tisztítjuk kissé, majd nagyjából 2-2,5 liter hideg (!) vízben feltesszük főni.
A finom, roppanó zöldségeket, a répát, fehérrépát, karalábét és a zellert meghámozzuk és tetszőleges darabokra vágjuk - kockára, csíkokra, ahogy csak szeretnénk. A hagymát és fokhagymákat is megpucoljuk, de ezeket nem vágjuk fel.
Ha a víz felforrt, lejjebb vesszük a lángot és hozzáadjuk a sót, a borsot, majd további 1-1,5 órán át fedő alatt főzzük tovább a pulykanyakakat úgy, hogy az esetleges habot mindig eltávolítjuk róla.
Ha letelt ez az 1-1,5 óra, akkor hozzáadjuk az előkészített zöldségeket is és további 1-1,5 órán át főzzük a levesünket.
Amikor már minden szépen megpuhult, hozzáadjuk a csokor petrezselymet is, és még 10-15 percig főzzük a levesünket.
Az ínycsiklandozó pulykanyak levesünk akkor van kész, amikor a hús már leválik a csontról. Forrón tálalva a legfinomabb!
Jó étvágyat!
/ Forrás: sobors.hu /